Идва време, в което ясно ще се отделят сегменти на имоти с плавно понижение на цените и такива с плавно повишение.

Цените на имоти, строени преди 30-40 години като панелните блокове, ще вървят надолу. Такава тенденция се оформя и при ваканционните жилища. От друга страна, цените на жилища на доказани строители, които са сравнително нови, тухлени, ще вървят плавно нагоре за кратък период от време. Тези процеси текат паралелно или иначе казано – цените в момента се “наместват.

Възможно е леко покачване на цените на жилища в качествени сгради, строени през последните няколко години. То ще се случи поради липсата на такива имоти на пазара. Истината е. че качествени имоти се намират все по-рядко. 

Не са малко и сградите, които смениха собствениците си – нови инвеститори заместиха вече фалиралите такива. Има и сгради, които просто стоят недовършени. Съществува дефицит на готови нови апартаменти за продажба. Тревожен е въпросът за панелните блокове, коитозаемат повече от 70% от жилищния фонд. Как ще се решат конструктивните проблеми и ремонт на връзките? Отговор на този въпрос няма.

Ако имате пари – купете си имот, ако нямате – живейте под наем, съветват експерти. Все по-малко best pokies хора взимат кредит от банка и ипотекират имотите си. Бумът на кредитите отмина. И все пак – малко са хората, които могат да закупят имот без кредит. Банките вече внимателно обследват кредитоискателите kasyno poland и отпускат заеми само на хора, при които рискът е сведен до slots online минимум.

За хората, които имат спестени пари, е по-изгодно да купят имот, вместо да държат парите си на депозит. Това е така поради една много съществена причина – ръстът на инфлацията расте всяка година. Инфлацията най-често се задържа на нива 4-5%. Такива или по-малки са нивата на лихвите по паричните депозити, които предлагат банките. Цените на имотите следват този ръст. Имотът е добра инвестиция, защото не губи цената си, от една страна, а от друга – носи приходи от наем, който макар и сравнително малък все пак плаща режийните разходи, данъците и таксите.

За хората, които нямат сигурни, големи и постоянни доходи, е чиста лудост да живеят зле, за да изплащат и поддържат някакъв имот, обяснява брокерът. Това би ограничило свободата им на избор и качеството на живот в много отношения.

По pariteni.bg


Оставете съобщение